Foto: MN Press
Vladimir Stojković

Bivši kapiten Partizana Stefan Babović oglasio se posle finala Kupa Srbije između crno-belih i Crvene zvezde.

Crvena zvezda je pobedila posle boljeg izvođenja penala 4:3, a u finišu meča pojedini igrači crveno-belih su brutalno izvređali igrače Partizana.

Babovića je posebno razočarala reakcija njegovog bivšeg kluba.

Prema njegovim rečima, igrači Partizana nisu smeli da ostanu tako anemični kada je ukazano nepoštovanje njihovom kapitenu.

– Stojke je branio preko 80 puta za reprezentaciju, bio dva puta na Svetskom prvenstvu, na Olimpijskim igrama, branio velike utakmice… Zaista je obeležio neku eru sto se tiče sportske karijere i sigurno je naš najveći golman uz Ivicu Kralja u poslednjih 25-30 godina… Mogu da razumem i svađe i tenzije na utakmicama i svađe sa publikom,provokacije ali među nama igračima je uvek postojao neki respekt, poštovanje, pa čak i na utakmicama protiv najvećih rivala – napisao je Babović na društvenim mrežama i nastavio:

– Nismo naučili da poštujemo velike igrače (golmane) i kod nas se sve brzo zaboravlja. Iskreno, sreća da u vreme Bate Mirkovića, Nađa, Saveljića, pa posle i u vreme moje generacije se nije desilo ovakvo nepoštovanje posle utakmice, sigurno ne bi otišli u svlačionicu, već bi verovatno bilo nereda od terena do svlačionica gore. E, to zameram ovom Partizanu i ovoj generaciji. Vašem kapitenu neko pokazuje najniži nivo poštovanja i direktno ga ponižava, i vi ćutite, kao nećete da se svađajte… Dok se ta vatra ne vrati nećete ni titule osvajati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here