J. Gajeskov
U duhu tradicije: Osvećenje badnjaka u Flemingtonu

U ponedeljak 6. januara Srbi pravoslavne vere u Australiji obeležili su Badnji dan i veče u svojim hramovima i domovima uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića.

Veliki broj vernika okupio se na bogosluženju i podeli badnjaka u prvoj srpskoj svetinji izgrađenoj na tlu Australije, posvećena Svetom Savi, u sidnejskom kvartu Flemington, što je bio uvod u najveseliji i najsvečaniji praznik povodom rođenja Bogomladenca.

Deo vernika u hramu Svetog Save

Prigodno bogosluženje u navečerje praznika je obavio, badnjak osveštao i vernicima podelio starešina hrama otac Saša Čolić, sasluživao prota u penziji Vladislav Đorđević, a odgovarao crkveni hor.

Pre podele badnjaka ispred crkvenog doma otac Saša je pred više stotina okupljenih vernika pročitao Božićnu poslanicu episkopa Mitropolije australijsko-novozelandske gospodina Siluana i poželeo svima srećno Badnje veče i Božić, da budu zdravi i veseli uz tradicionalni pozdrav: Mir Božji – Hristos se rodi!

Prota Vladislav Đorđević

Vredne sestre

Pohvale upravi i svima koji su se potrudili da ovo veče ostane svima u lepom sećanju, a posebno članicama Kola srpskih sestara na čelu sa predsednicom Ankom Tomić, koje su pripremile posne krofne, kafu i sokove za sve prisutne.

Članice Kola srpskih sestara iz Flemingtona

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here