Privatna arhiva
Tomas Drozda

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) ističe da se zalaže za radničku klasu, ali njeni funkcioneri uopšte ne žive život „običnih” građana, štaviše, često se „bahate”.

Poslednji slučaj takvog ponašanja je doskorašnji generalni sekretar SPO Tomas Drozda, koji, iako je posle najlošijih rezultata na izborima, nakon odluke da se povuče sa funkcije u stranci, insistirao na svom poslaničkom mandatu. Drozda je, kako prenose mediji, posle ostavke, po lične stvari u sedište SPO došao “poršeom”.

Bečki dnevnik „Oe24″ ističe da “poršei 911”, iako su stari deset godina, koštaju do 86.000 evra.

U tako skupo vozilo Drozda je uneo svoje lične stvari iz partijske centrale, a njegov dolazak sa tako luksuznim automobilom iznenadio je i brojne partijske drugove. Drozda je već u prošlosti često, svojim bahatim stilom života upadao u oči partijskih drugova, koji su medijima prosleđivali zanimljive informacije.

U oktobru prošle godine ukazano je da Drozda nosi veoma skupi sat marke „Patek Philippe Nautilus”, model 5711/1A-010. Inače, taj sat košta oko 52.500 evra.

Samo mesec dana kasnije Drozda je ponovo dospeo u žižu interesovanja javnosti, pošto je iz kancelarije vlade, u kojoj je bio ministar bez portfelja, kako se ispostavilo sa izvesnim zakašnjenjem, prilikom napuštanja vlasti „preselio” jednu umetničku sliku u vrednosti od 18.000 evra u svoj novi kabinet u sedištu SPO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here