Youtube
Eva Milona

Albanka Eva Milona imenovana je za pomoćnicu sekretara američkog Odeljenja za nacionalnu bezbednost za partnerstvo i angažovanje (DHS) 26. maja 2021 godine.

U ovoj ulozi, ona služi kao savetnica generalnog sekretara za uticaj politika, propisa, procesa i postupaka na državne, lokalne, plemenske, teritorijalne (SLTT) vlade, izabrane zvaničnike SLTT-a, nevladine organizacije, privatni sektor i akademske zajednice, pružajući jedinstveni pristup spoljnom angažovanju.

Pre nego što se pridružila DHS-u, Milona je bila predsednica i izvršna direktorka više od 12 godina u Masačusetskoj koaliciji za zagovaranje imigranata i izbeglica (MIRA), najvećoj organizaciji u Novoj Engleskoj koja promoviše i poboljšava integraciju za mlade Amerikance.

Dalje, Milona je suosnivač i kopredsedavajući Koalicije za poslovnu imigraciju u Masačusetsu 2018. godine. Bila je 2010. godine suosnivač i supredsednik 11 godina Nacionalnog partnerstva za mlade Amerikance, Nacionalne fokusirane organizacije u integracija imigranata na lokalnom, državnom i saveznom nivou.

Takođe je predsedavala Komitetom za brojanje popisa stanovništva SAD 2020. godine u Masačusetsu.

Rodom iz Albanije, Milona se bavila građanskim i krivičnim pravom pre nego što je postala najmlađi okružni sudija ikada imenovan za Okružni sud u Tirani, gde je radila od 1989. do 1992. godine. Nakon emigracije u SAD, vodila je program preseljenja izbeglica u Masačusets Central. Bila je član američke Komisije za građanska prava, Savetodavnog saveta guvernera Masačusetsa za izbeglice i imigrante pod četvoro guvernera, Saveta državnog tužioca za mlade Amerikance i Savetodavnog odbora za unapređenje iseljenika gradonačelnika Bostona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here