EPA-EFE
Džo Bajden

Komentari predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o tome da projektil koji je pao u Poljskoj nije ukrajinski nisu dokaz, izjavio je predsednik SAD Džozef Bajden.

To nije dokaz – rekao je Bajden novinarima u Beloj kući po povratku sa samita Grupe 20 (G20) na Baliju u Indoneziji.

Projektil je u utorak, 15. novembra, pao u selo Prževodov na istoku Poljske, blizu granice sa Ukrajinom. U incidentu je poginulo dvoje ljudi, a Zelenski je za to optužio Rusiju i pozvao Zapad da “nešto preduzme”.

Međutim, predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je juče da se, prema proceni poljskih vlasti, radi o projektilu ukrajinskog sistema protivvazdušne odbrane. Stejt department saopštio je da Bajdenova administracija veruje proceni Varšave.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je izjave iz Kijeva o incidentu kao provokaciju, a Ministarstvo odbrane saopštilo je da se radi o projektilu lansiranom iz ukrajinskog raketnog sistema “S-300”.

3 COMMENTS

  1. Ovaj Bajden je normalan covek. Nije ni cudo da je pobedio onog ludaka koje je Voja slavio i stavljao mu slike po Beogradu.

  2. Велика већина тврдњи зеленског су лаж , добро да и газда му то призна
    Говори довољно
    Рецепти из босне се покушавају употребити , само са Русима неће моћи као са Србима
    То је битна разлика, на крају приче украјинци ће бити колатерална штета како кажу американци за силне жртве од њихових бомби
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here