EPA/Etienne Laurent
Džo Bajden

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden će u utorak objaviti imena prvih kandidata za članove kabineta, najavio je u nedelju budući šef osoblja Bele kuće Ron Klejn.

– Ako želite da znate o kojim agencijama je reč i ko će biti na njihovom čelu, moraćete da sačekate da novoizabrani predsednik to saopšti u utorak – rekao je Klejn u intervjuu za program televizije ABC, “This Week.”

Bajden je obećao da će njegova administracija biti odraz raznolikosti zemlje. Prošle nedelje je takođe rekao da je već izabrao sekretara za finansije.

– Doneli smo tu odluku. Videćete da je reč o osobi koju će prihvatiti svi elementi Demokratske stranke – od progresivaca do umerenih koalicija – rekao je novoizabrani predsednik.

Na užem spisku kandidata su bivša šefica Federalnih rezervi Dženet Jelen, aktuelna guvernerka u Federalnim rezervama Lael Brajnard, te Rafael Bostik, predsednik Federalnih rezervi Atlante.

Bajden sastavlja novu administraciju dok aktuelni predsednik Donald Tramp i dalje odbija da prizna poraz i pokušava da preokrene rezultat izbora, iznošenjem neosnovanih optužbi o rasprostranjenoj izbornoj krađi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here