EPA/ETIENNE LAURENT
Džo Bajden

Američki predsednik Džo Bajden uhvaćen je u ponedeljak kako na jednom događaju u Beloj kući psuje novinara “Foks njuza” nakon što je izveštač postavio pitanje o uticaju rastuće inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

Dok su novinari izlazili sa sastanka Bajdenovog saveta za konkurenciju, dopisnik iz Bele kuće Piter Dusi je doviknuo da li može da postavi pitanje o inflaciji i da li je to politička odgovornost, prenosi agencija Rojters.

– To je velika prednost, veća inflacija – sarkastično je odgovorio Bajden na buku novinara koji su uzvikivali pitanja, očigledno ne shvatajući da mu je mikrofon još uvek uključen.

– Kakav glupi kučkin sin – dodao je Bajden.

Potrošačke cene u SAD su drastično porasle u decembru, što je rezultiralo najvećim godišnjim skokom inflacije u skoro četiri decenije.

Međutim, ni sat vremena od ovog incidenta, Bajden je nazvao Dusija na mobilni telefon i objasnio mu kako ono “nije bilo ništa lično”.

Bajden je preuzeo dužnost predsednika pre godinu dana obećavajući da će zauzeti tvrd stav prema svakom nepoštovanju među članovima njegove administracije, podseća Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here