EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Povodom proslave Dana nezavisnosti SAD, američki predsednik Džozef Bajden je poručio da su osnovne slobode ugrožene i pozvao građane na ujedinjenje i “principijelni patriotizam” u trenutku kada se zemlja suočava sa ekonomskim izazovima i nacionalnim podelama, prenosi “Rojters”.

„Iz najdubljih dubina naših najgorih kriza, uvek smo se uzdizali do većih visina.

Bili smo na testu i ranije, baš kao što smo na testu i danas, ali nikada nismo podbacili jer nikada nismo odstupili od osnovnih uverenja i obećanja koja određuju ovu naciju”, naveo je Bajden u saopštenju iz Bele kuće.

On je naveo da ekonomija SAD raste, ali ne i bez poteškoća, kao i da su slobode ugrožene, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Bajden je pozvao na jedinstvo uprkos aktuelnim podelama u američkom društvu i pozvao naciju da se “posveti principijelnom patriotizmu”, navodi “Rojters”.

Dan nezavisnosti , 4. jul, ove godine je u Americi obeležen u senci presuda Vrhovnog suda o abortusu i naoružanju, kao i porasta oružanog nasilja i masovne pucnjave u Čikagu, ali i pretresa u vezi sa ulogom bivšeg presednika Donalda Trampa u neredima u Kongresu 6. januara i velike inflacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here