EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden preneo je izraelskom premijeru Jairu Lapidu da Amerika nikada neće dozvoliti Iranu da napravi nuklearno oružje, saopštila je danas Bela kuća.

“Predsednik je tokom razgovora naglasio da je Amerika posvećena da nikada ne dozvoli Iranu da pribavi nuklearno oružje”, saopštila je Bela kuća, preneo je Rojters

Na zadovoljstvo Izraela, kako ocenjuje Rojters, bivši predsednik SAD Donald Tramp je povukao Ameriku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom 2018. godine i uveo oštre sankcije Teheranu, ali je Bajden obećao da će pokušati da oživi dogovor i istovremeno osigura bezbednost Izraela.

Britanska novinska agencija dodaje da je oživljavanje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine delovalo kao gotova stvar u martu, ali u direktnom razgovoru između Teherana i Vašintona došlo je do nesporazuma oko nekoliko pitanja, među kojima je i insistiranje Teherana da Međunarodna agencija za atmosku energiju (IAEA) ne ispituje tragove uranijuma pronađene na tri neprijavljena mesta na kojima uranijum ne bi trebalo da se nalazi.

5 COMMENTS

  1. Licemer , on bi da liže med a drugima bi da zabrani pod pretnjom sile , ono što takvi arogantni političari ne shvataju je da na drugoj strani njihove jednačine se po kvadratu uvećava količnik onih koji to neće prihvatiti kao činjenicu !
    Lično strahujem za mir na ovom svetu!

  2. Od Aljaske do Volgograda, preko Begesa do Vatikana, Teherana, Tirane, Zagreba, Banjaluke, Sarajeva, Brisela, Sangaja. Beijinga, Vasingtona, Tel Aviva, Moskve……..sve licemer do licemera. Licemerstvo nema naciju. A najveci licemeri su oni sto strahuju za mir u svetu i nazivaju jedne licemerima a druge herojima i oslobodiocima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here