EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden je kritikovao Tviter i Ilona Maska i izjavio da je milijarder kupio uticajnu platformu društvene mreže koja „širi laži širom sveta“.

– Ilon Mask kontroliše opremu koja širi laži širom sveta. U Americi više nema urednika – rekao je Bajden u petak tokom akcije demokarta za prikupljanje sredstava u Rozmontu nedaleko od Čikaga, prenosi CNN.

Njegova izjava je usledila nakon vesti da je kompanija Tviter juče otpustila hiljade radnika, 50 odsto svojih zaposlenih u cilju smanjenja troškova, što bi potencijalno mogao da promeni način na koji jedna od najuticajnijih svetskih platformi funkcioniše, samo nedelju dana nakon što ju je kupio Mask.

Ovo preuzimanje su pratili izveštaji o porastu rasističkih komentara i govora mržnje na platformi, a nekoliko velikih oglašivača suspendovalo je kampanje na Tviteru poslednjih dana, navodi američka televizija.

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je novinarima da je Bajden „otvoreno govorio o važnosti da platforme društvenih mreža nastave da preduzimaju korake za smanjenje govora mržnje i dezinformacija“, navodi CNN.

3 COMMENTS

  1. A kad ste vi sirili lazi i zatvorili Trampa u vreme izborne kanpanje tad je bio dobar Ma more svi ste vi isti propala Demokratija Lopova.

  2. Šta se seniraš! Sada će tvoj cnn, bbc, sky :ispričati svetu istinu kako si ti častan i pošten a mask lažov i lopov!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here