EPA
Džozef Bajden

Američki predsednik Džo Bajden obećao je ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da će Sjedinjene Američke Države Ukrajini obezbediti napredne vazdušne sisteme, nakon što su izvršeni razorni raketni napadi iz Rusije.

Bajden je razgovarao sa Zelenskim telefonom kako bi ga uverio u stalnu podršku SAD Ukrajini i da osudi „besmislene napade“ Rusije na civile.

„Predsednik Bajden je obećao da će nastaviti da pruža Ukrajini podršku koja joj je potrebna za odbranu, uključujući napredne sisteme protivvazdušne odbrane“, navodi se u saopštenju Bele kuće nakon telefonskog poziva.

Bajden je takođe rekao Zelenskom da će SAD i njihovi saveznici i partneri nastaviti da nameću troškove Rusiji, „pozvaće Rusiju odgovornom za njene ratne zločine i zverstva i pružiti Ukrajini bezbednosnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć“, saopštila je Bela kuća.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, SAD su pružile 16,8 milijardi dolara bezbednosne pomoći Ukrajini i uvele ekonomske sankcije Moskvi.

1 COMMENT

  1. Nemci su vec poislali svoje visokotehnolosko oruzje…..a sad sto pre jos i vi. Ukrajinci su motivisani, hrabri i znaju za sta se bore, nazalost Rusi pojma nemaju za sta i za koga bi trebali da ginu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here