EPA-EFE/YURI GRIPAS
Džo Bajden

Američki Stejt department najavio je pokretanje novog programa za prikupljanje i analizu dokaza o ratnim i drugim zločinima koje je Rusija počinila u Ukrajini.

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da će takozvana Opservatorija za sukobe objediniti dokumentaciju i dokaze koji su prikupljeni iz nezvaničnih izvora o akcijama Rusije u Ukrajini, prenosi Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden upire prstom u Rusiju zbog, kako on kaže “velikih ratnih zločina” počinjenih u Ukrajini.

Bajden je naglasio da je rešen da Moskva snosi odgovornost za pokretanje “najvećeg kopnenog sukoba na tlu Evrope od Drugog svetskog rata”.

Iz Stejt departmenta je najavljeno da će izveštaji, analize i dokazi o navodnim ruskim zločinima biti dostupni na veb stranici Opservatorije za konflikte.

5 COMMENTS

  1. Amerikanci su Tako Miroljibiv narod.Narod da velikom demokratijom
    …Narod u kom djeca nose oruzje u skolu??STETA STO IH JE KOLUMBO PRONASAO

  2. Dora: nije Kolumbo njih pronasao, nego kontinent. Oni su se Evropljani koji su se naseljavali iz VB, Francuske, Nemacke, Holandije – i prvo napravili genocid nad starosediocima pa robovlasnicko drustvo pa od 1775 US, pa gradjanski rat i onda ovo sto je sad – velika sila ciji tragovi ko i ruski tragovi – smrde necovestvom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here