EPA/Etienne Laurent
Džo Bajden

Potencijalni kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da neće trpeti mešanje Rusije ili bilo koje druge države u izbore u toj zemlji.

– Upozoravam Kremlj i druge strane Vlade: ako mene izaberu za predsednika, smatraću strano mešanje u naše izbore neprijateljskim aktom koje će značajno uticati na odnose između SAD i Vlade koja to bude radila – navodi se u saopštenju koje je objavio njegov štab.

Po rečima Bajdena, tokom njegovog predsedništva specijalne službe će informisati javnost o stranom mešanju, dok će administracija koristiti sve instrumente kako bi „naterala te države da plate“ za to što žele da urade.

– Cena će biti: sankcije protiv finansijskog sektora, zamrzavanje imovine, odgovor na sajber napade i otkrivanje korupcije. Može biti preduzet i širok spektar drugih akcija, u zavisnosti od prirode napada (na SAD)“, navodi se u saopštenju Bajdena.

– Ne želim da izazovem eskalaciju napetosti sa Rusijom niti sa bilo kojom drugom državom. Više bih voleo da iskoristim energiju administracije za ujedinjenje međunarodne zajednice u borbi protiv Covid-19 i ekonomskih problema koje je on izazvao, kao i za borbu protiv drugih međunarodnih problema. Međutim, ako bilo koja sila nesmotreno odluči da se umeša u našu demokratiju, ja, kao predsednik, bez kolebanja ću je naterati da plati za to -dodao je Bajden.

Ovo nije prvi put da se Rusija neosnovano optužuje za mešanje u izborni proces u SAD. Istraga o mešanju u predsedničke izbore 2016. godine trajala je gotovo dve godine. Prošlog proleća, Robert Miler, tadašnji specijalni tužilac,  priznao je da ne postoje dokazi o zaveri Trampa ili njegovih saradnika sa Moskvom. Bez obzira na to, on je optužio grupu ruskih građana za mešanje u izbore. U Kremlju su izjavili, da bez obzira na optužbe, Miler nije dostavio odgovarajuće dokaze.

 

8 COMMENTS

  1. A ZASTO SE VI MESATE U TERITORIJALNI INTEGRITET SUVERENE DRZAVE SRBIJE PODRZAVATE ALBANSKE SUMSKE MANJNISKE KRIMINALCE NA TLU SRBIJE

  2. Kakav licemer , njegova “država” gura nos u svačiji tanjir , čak i Nemački , a on bi da USA ima exkluzivno pravu da nijedna druga tajna služba ne “vršlja” po biračkom telu USA !
    Ako je i od Bajdena mnogo je !

  3. Bajden je ovim aktom samo potvrdio svoju glupost i nesposobnost. Ako ga i izaberu, moguce je da ce on biti poslednji americki predsednik. To mnogi i cekaju i vec se raduju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here