EPA
Džozef Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je zabrinut što ruski predsednik Vladimir Putin “trenutno nema izlaz, a ja pokušavam da shvatim šta ćemo učiniti u vezi s tim”.

Bela kuća je ranije opisala Putinov govor na Dan pobede u Moskvi kao “reviziju istorije koja je poprimila oblik dezinformacija”.

Sovjetska pobeda u Drugom svetskom ratu stekla je skoro religijski status u Rusiji pod Putinom, koji se pozivao na sećanje na “Veliki otadžbinski rat” tokom onoga što naziva “specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini. Zapadne zemlje smatraju da je to lažna analogija za opravdanje ničim izazvane agresije na Ukrajinu.

Bajden je u ponedeljak potpisao zakon koji omogućava ubrzanje slanja vojne opreme Ukrajini, reaktivirajući zakon iz Drugog svetskog rata.

– Ukrajinci se svakodnevno bore za život – rekao je Bajden u Ovalnom kabinetu, dodajući: -Ta borba je skupa, ali bi popuštanje pred agresijom bilo još skuplje.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu Bajdenova administracija uputila je Kijevu vojnu pomoć od oko 3,8 milijardi dolara.

4 COMMENTS

  1. Toliko je dedica zabrinut da milijarde šalje u ORUŽIJU da testira sve mogućnosti
    Do poslednjeg ukrijnca

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here