EPA/Justin Lane
Predsednik SAD Džo Bajden

Pojedini prištinski mediji jutros su objavili navodni dokument iz predsedničke kampanje Džozefa Bajdena, u kome on najavljuje promenu američke politike prema Kosovu i Srbiji u odnosu na ono što je zastupao Donald Tramp, ali postoji sumnja u autentičnost ove vesti, kaže politički analitičar Nemanja Starović.

– Autentičnost dokumenta pod nazivom “Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom” bi se morala staviti pod veliki znak pitanja, budući da je plasiran preko jednog albanskog portala, da nije objavljen u američkim medijima, te da ga nema niti na jednom od zvaničnih kanala komunikacije Bajdenove kampanje – objašnjava Starović.

On ukazuje da se na zvaničnom veb-sajtu Džozefa Bajdena nalazi čitav niz dokumenata u kojima izlaže svoju viziju prosperiteta brojnih etničkih i manjinskih zajednica u SAD poput Jevreja, Arapa, Portorikanaca, ali ne i saopštenje koje je navodno upućeno Albancima.

– Posebno je zanimljivo to što dokument objavljen na albanskom portalu po strukturi neodoljivo podseća na saopštenje koje je Bajden pre nekoliko dana uputio grčkoj zajednici u SAD i koje je moglo poslužiti kao model za izradu ovog saopštenja upitne autentičnosti -upozorava Nemanja Starović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here