Jedan od najboljih golgetera jugoslovenske lige prvi put vodi reprezentaciju.

Dušan Bajević (71), koji se igrački proslavio u Veležu, pokušaće da Bosnu odvede na Evropsko prvenstvo 2020. kroz baraž u Ligi nacija. U polufinalu u B klasi u Zenicu 26. marta dolazi Severna Irska. Ukoliko Bajevićev tim izvojuje pobedu, za odlazak na “Evro” boriće se pet dana kasnije s uspešnijim iz meča Slovačka – Irska.

– Imenovali smo gospodina Bajevića za selektora do završetka Evropskog prvenstva, a za ostali deo ćemo se dogovarati u skladu sa obavezama koje su pred nama. Gospodin Bajević će u narednih 20 dana sa stručnim službama obaviti razgovore i napraviti priedloge imena za saradnike u stručnom štabu, shodno planu i programu koji je već napravljen. Neupitnu podršku ima u punom kapacitetu, u svim potrebama u narednom periodu – rekao je Elvedin Begić, predsednik saveza.

Bajević je zahvalio i novinarima na podršci i rekao:

– Želim da se zahvalim svima na ukazanom poverenju. Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku kad treba da dostignemo važan cilj, a to je plasman na Evropski šampionat. Verujem da svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesem ostvarenju tog cilja. Sada moramo da mobilišemo sve snage kojima raspolažemo kako bismo ostvarili ono što želimo. U baražu ćemo računati na sve igrače koji mogu da pomognu reprezentaciji. Smatram da vrieme koje imamo moramo iskoristiti na pravi način i moramo doći do onoga što želimo da bismo bili spremni za utakmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here