Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Dragan Bajić

Košarkaši Crvene zvezde nakon uspešnog gostovanja u Tel Avivu protiv ekipe Makabija idu na novi megdan u regionalnoj ABA ligi gde su već ostvarili dve pobede na domaćem terenu protiv Splita i Budućnosti. Tim Dejana Radonjića je prošle sezone imao problema u Laktašima, a neće biti lako ni ovog puta (nedelja, 19.00 časova).

I Igokea je ove sedmice imala evropska iskušenja, pošto je nakon preokreta savladala PAOK u grupnoj fazi Lige šampiona na domaćem terenu u veoma tvrdoj utakmici. Trener, Dragan Bajić tvrdi da njegov tim ni protiv Zvezde neće izaći sa podignutom belom zastavicom.

Tvrdi Bajić da je Zvezda najkvalitetniji tim u ABA ligi.

– Ono što moram da kažem kada je reč o Zvezdi, gledajući njihovog trenera i filozofiju igre, da je tu dosta igrača koje on poznaje već duži period. Mnogi koji su radili sa njim su se vratili. Da ne spominjen kakve probleme su imali početkom sezone, a igraju sjajnu košarku. Taj deo obožavam kada je u pitanju njihova igra, tu čvrstinu u odbrani. Iz dobre odbrane i napad dobro funkcioniše. Mogli smo da vidimo koliko su bili dominantni protiv Makabija, koji je jako kvalitetan. Uzimajući u obzir početak sezone, mislim da je Zvezda najkvalitetniji tim u ABA ligi.

Ističe trener tima iz Laktaša da ne može da “puca“ na Zvezdu, kada nema boljeg igrača od crveno-belih ni na jednoj poziciji.

– Po pozicijama igrača, sigurno će me svi razumeti, ja kao trener nemam nijednu poziciju gde imam prednost sa kojom bih mogao da zapretim ekipi Zvezdi – rekao je Bajić.

Ali bez obzira na situaciju, Bajić kaže da se neće tako lako predati.

– Ono što sam rekao svojim igračima je da sa belom zastavom nećemo izaći ni pred jednu ekipu i tako će biti protiv Zvezde. Pokušaćemo da damo maksimum od sebe i da pružimo ogroman napor, te da se kvalitetnijem protivniku suprotstavimo na što je bolje mogući način. Ako nam se ukaže promil šanse, mi ćemo je iskoristiti – zaključuje Bajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here