Kožna jakna – komad za sva vremena! Ne kaže se zabadava da je najbezbolnije odvojiti novac za “kožnjak” jer je on večan.

Ipak, šaljivi sajtovi poput Vukajlije opisuju je kao veoma skupu jaknu zbog koje vam na kasi oderu kožu. Ovo nije daleko od istine, pa zato stilisti savetuju dame da vode računa prilikom odabira ovog komada odeće. Ističu da iako su kraće ukrojene “bajkerice” u trendu, one nisu za svakoga.

Punije dame bi trebalo da izbegavaju ove modele u širokom luku, jer nitne imaju moć da istaknu delove koje bi one trebalo da prikriju. Takođe modeli koji su uži i kraći mogu vizuelno da ih prošire i da im stomak koji je uglavnom kritična ženska regija deluje još veće. Znalci ukazuju da su jakne sa nitnama i rajsferšlusima upečatljive i ne mogu da se nose svakodnevno i uz sve. Ako izdvajate veće svote novca za kupovinu kožne jakne, birajte svedenije i najčešće modele u crnoj boji koje ćete moći da “istrošite” za sve pare.

Lepotice sa viškom kilograma treba da kupuju krojeve koji su do bokova sa pojasevima poput kaputa. Kaiš će ako ga vežu na pravom mestu malo ispod grudi stvoriti siluetu peščanog sata i “napraviti” struk. Takođe ova dužina može da pokrije bokove i višak na njima ukoliko postoji.

Jakne ravnog kroja rezervisane su za mršave i vitke dame. One mogu da ih stilizuju uz farmerke haljine, ali i suknje. Žene koje su malo punije ne bi trebalo da pazare ovaj model jer će u njemu delovati nezgrapno.

Modna vrteška

Moda se menja u okatrenuću. Ipak, ne treba bacati stare kožne jakne jer vreme je pokazalo da ako se sačeka dovoljno godina i ona drema negde na dnu ormana, kad tad će se ponovo takav kroj vratiti u modu i ona će moći da ugleda svetlost dana.