Lična arhiva
Obradovan: Dušan Čukarić sa profesorkom Radić

Tokom decembra, a potom i sa početka januara, ko je pratio stranu Humanitarnog mosta “Vesti”, mogao je da stekne uvid koliko je naših humanih čitalaca uputilo donacija i na koliko adresa je ta pomoć usmerena. Budući da je reč o više desetina (preko 50), sa žaljenjem moramo da konstatujemo da smo napravili propust, kada je reč o dve donacije naše verne čitateljke, Baka Ane iz Kanbere.

Istina, ova žena velikog srca je još krajem novembra uputila dvomesečne stipendije za četvoro đaka Orahovačke gimnazije, od po 270 dolara (ukupno 540) za braću Dušana i Nikolu Čukarić, kao i sestre Hristinu i Katarinu Šavelić. I, iako su pristigle u dopisništvo “Vesti” početkom decembra, a ubrzo su iste i prosleđene na Kosmet i uručene đacima, izostavljeno je da to na pravi način i zabeležimo. Zbog čega, ovom prilikom, našoj čitateljki upućujemo veliko izvinjenje. Budući da su stigle pre praznika, baš kao i stipendije plemenitog O. V. iz Sidneja od po 120 dolara za Lazara Grkovića, Darinku Ulamović, Ljubicu Micić i Dimitrija Radića – đake profesorke Olivere Radić, prenosimo njene reči i zahvalnost:

“Posebne čestitke i zahvalnost upućujem našim darodavcima, tačnije svima širom sveta, koji su pomagali i pomažu našu školu i naše đake, kojima je njihova pomoć dragocena za uspešno školovanje i napredak. Želim da im Gospod uzvrati kako On najbolje ume. Molimo Bogomladenca da svetu daruje mir, a našim darodavcima, Baka Ani iz Kanbere i O. V. iz Sidneja, kao i svim našim zemljacima iz Australije koje ovih dana uznemiravaju požari, želim da se vatra što pre ugasi, a njima da budu zdravi i veseli. Srdačno, Olivera Radić, profesor iz Orahovca.”