Tanjug
Bakir Izetbegović

Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Sarajevu da se njegov otac borio za povratak islama i da je u tome uspeo, kao i da se borio za opstanak svog naroda.

On je dodao da je Alija Izetbegović mladost proveo boreći se za reintepretaciju islama, da se nađe prostor za tu veru, kao i da misli da je u tome uspeo, prenosi portal Klix.ba.

– Borio se da se islam vrati na istorijskoj i ideološkoj sceni. Dalje, borio se za opstanak svog naroda, bošnjačkog naroda, države, za ono što jeste ta zemlja. Ništa od od toga nije završeno, a na nama je da nastavimo te borbe i za koje mislimo da imamo velike šanse da ih na pravi način završimo – rekao je Izetbegović.

On je to rekao na komemoraciji povodom 16. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, prvog predsednika Predsedništva Republike Bosne i Hercegovine i prvog predsednika Stranke demokratske akcije (SDA).

14 KOMENTARA

  1. muslimani i novo nastali Bosnjaci nisu isto. Sigurno da je Alija bio extremista i da se zalagao za bosansku dzamahiriju. To je naravno postignuto u delu Bosne gde zive muslimani ali nije moguce na teritorijama naseljenim Hrvatima i Srbima. Na kraju krajeva rat se zato i vodio , da se izbegne nasilna islamizacija, sto i jeste bio cilj Alije .

  2. samo se ti hvali sa tvojim pokojnim zlikovcem koji je zajedno sa banditom tudjmanom krivi za rat protiv srba gde su vekovima ziveli u svojim ognjistima sta je vama i hrvatima falilo u bivsoj jugoslaviji a i drugim narodima a i da ne bi albanci lazima lagali protiv srbije i ne bi se mesali zlikovci i tako sa srpske zemlje kosova proterano vise od 350 000 nealbanske nacionalosti ali po najvise srba

  3. Tvoj otac nije vodio ispravnu borbu.Tvoj otac,a znao je da je poturica,trebao je da se bori da se vrati iskonskij svojoj veri.To bi i tebi i meni donelo više sreće-tebi opranu savest,a meni vraćenog zalutalog brata.

      • A takvih je malo.Ja njih ne razumem.Oni bukvalno i doslovce nisu nikakav narod,oni su samo muslimanske vere,a vera ne odredjuje narodnost.Ipak su oni za žaljenje.Narodu kojem su pripadali taj ih narod ne želi,ali na žalost ne želeih ni oni za koje su se opredelili.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime