Balmer ponudio dve milijarde dolara za Kliperse

0

Stiv Balmer
 

Uprava NBA lige mora da odobri ugovor, koji bi Balmer trebalo da potpiše sa Šeli Sterling, suprugom Donalda Sterlinga, koji je doživotno suspendovan iz NBA lige zbog rasističkih izjava.

"Balmer će biti sjajan vlasnik. Radili smo zajedno 33 godine kako bi Klipersi postali jedna od najboljih franšiza u NBA ligi. Uverena sam da će Stiv odvesti ekipu na viši nivo", navela je Šeli Sterling u saopštenju.

 

Porodica Sterling prodaje klub nakon što je vlasnik Klipersa Donald Sterling doživotno suspendovan iz NBA lige i novčano kažnjen sa 2,5 miliona dolara zbog rasističkih izjava. On je u telefonskom razgovoru rekao svojoj devojci "da ne dovodi crnce na utakmice", a posebno je istakao legendarnog igrača Los Anđeles Lejkersa Medžika Džonsona. Na sastanku vlasnika svih klubova NBA lige, 3. juna, gotovo sigurno će biti naređeno Sterlingu da proda Kliperse. On je nedavno izjavio
da će se "do kraja boriti" za svoj klub.

"Sterling neće prodati klub. To je njegova odluka. Ne želi da proda", rekao je njegov advokat Bobi Samini.

 

U trci za kupovinu Klipersa pored Balmera bile su još dve grupe zainteresovanih, ali je on ponudio najviše.

"Volim košarku i nameravam da uradim šve što je u mojoj moći da Klipersi nastavljaju da pobeđuju. Da pobeđuju u Los Anđelesu", naveo je Balmer u saopštenju.

 

Balmera je podržao i Medžik Džonson.

"Vlasništvo Stiva Balmera nad Klipersima je velika pobeda za Los Anđeles i ljude koji žive u ‘gradu anđela’", naveo je Džonson na svom Tviter profilu.

 

Balmer je prošle godine pokušao da kupi Sakramento Kingse i premesti ih u Sijetl.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here