Tamnoputi italijanski napadač potpisao ugovor na tri godine s povratnikom u Seriju A.

Posle osam godina Breša je opet u najboljem društvu italijanskog fudbala, a Mario Baloteli (29) posle tri. Ćudljivi tamnoputi napadač se vraća u Seriju A prvi put posle odlaska u Liverpul iz Milana u leto 2016.

– Da li hvatam poslednji voz u karijeri? Ne bih rekao tako. Siguran sam da će mi biti dobro u Breši. Ne plašim se neuspeha jer nas smatraju ausajderima u ligi. Želim da tim napreduje, a s njim i moja forma. Glavni cilj mi je da sledeće godine igram na Evropskom prvenstvu – rekao je Baloteli na predstavljanju.

Brešino veliko pojačanje kaže da se na svoj rođendan (12. avgust) čuo sa selektorom “azura” Robertom Mančinijem. Poslednji put je za reprezentaciju igrao pre godinu dana, kada se Italija sastala s Poljskom u Ligi nacija.

Posle četiri kola u J grupi kvalifikacija za “Evro 2020” Italija ima sve pobede.

– Kad je Breša pokazala interesovanje, nije mi bilo teško da se dogovorim s njenim predsednikom Masimom Čelinom. Kad sam rekao majci da se vraćam, nije mogla da prestane da plače – otkrio je Baloteli, čiji su se roditelji, poreklom iz Gane, doselili sa Sicilije u provinciju Breša kad mu je bilo dve godine.

U drugom polugođu prošle sezone igrao je u francuskom prvoligašu Nicu, a do tada u Marseju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here