Bane Ivanović podelio diplome

0

Prva generacija: Srednjoškolci sa organizatorima svečanosti

 

 

Pod pokroviteljstvom Srpskog saveta, pre dve godine (2012) osnovan je Okrugli sto za srpski jezik u Velikoj Britaniji s idejom i planom da se našim učenicima na Ostrvu omogući organizovana nastava srpskog jezika za srednjoškolski uzrast.

Pilot-program koji je nastao iz ove ideje sinhronizovan je s metodom nastave u engleskim srednjim školama i deo je šireg plana o standardizaciji srpskog jezika u rasejanju.

Ovaj program čije je (britansko) "prvo izdanje" imalo promociju u Londonu, ujedno je i pokušaj odgovora na teškoće naših učenika rođenih na stranom govornom području, kojima je "maternji jezik" faktički onaj u čijoj zemlji žive, a srpski, najčešće, malo ili potpuno nepoznat.

Intenzivna nastava na ovom kursu trajala je godinu dana u Londonu, Lesteru i Korbiju, a diplome je, u prostorijama luksuznog londonskog hotela Vestberi, podelio učenicima specijalni gost večeri, reprezentativac Srbije i član londonskog fudbalskog prvoligaša Čelsija, Branislav – Bane Ivanović.

 

Pomažu mnogi

Mirjana Lazić, član radne grupe za srpski jezik u Britaniji i član Upravnog odbora Srpskog saveta, govorila je o planovima i aktivnostima na očuvanja srpskog jezika. Ona se zahvalila na pomoći predstavnicima naše Crkve sa ocem Milunom Kostićem i njegovom suprugom Dobrilom na čelu. Posebna zahvalnost pripala je Željku Staševiću menadžeru ovog prestižnog hotela u elitnom kraju centralnog Londona, koji je svu potrebnu hotelsku logistiku stavio na raspolaganje priređivačima ovog lepog kulturno-patriotskog događaja.

Ambasador Srbije u Britaniji dr Ognjen Pribićević, pozdravio je učenike i organizatore svečanosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here