Twitter
Branislav Ivanović

Srpski fudbaler Branislav Ivanović dao je veliki intervju za špansku Marku.

Bivši srpski reprezentativac pričao je o Čelsiju, Abramoviču, Edenu Azaru, Zenitu, reprezentaciji…

Kapiten Zenita iz Sankt Peterburga mogao bi da podigne trofej namenjen šampionu Rusije, s obzirom da je Zenit na prvom mestu sa deset osvojenih bodova više od drugoplasiranog Krasnodara, 11 kola pre kraja.

“Iskreno, to je velika prednost, ali ima još da se igra. To je Rusija, ovde je veoma teško. Moramo da ostanemo fokusirani i da se ne opuštamo, pošto vas jedan ili dva kiksa mogu dovesti u neprijatnu situaciju. Nastavićemo da dajemo 100% na svakoj utakmici.”

Zenit je nesrećno ispao u grupnoj fazi Lige šampiona. Doživeli su poraz u poslednjem kolu u Lisabonu i ispali iz Evrope.

“Da, veoma je razočavarajuće i zbog toga se stiče pogrešan utisak o prvom delu sezone. Bio bi perfektan i obično bi smo se sa tim brojem bodova plasirali dalje. Ne razmišljamo više o tome, skoncentrisani smo na ligu i kup. Želimo da osvojimo duplu krunu.”

Banetu ugovor ističe u junu, a još nije doneo odluku o svojoj budućnosti: “Nisam još doneo odluku i ništa ne znam, ali nadam se da će sve proći u redu kao i do sada. Šampioni smo poslednje dve godine i kada pregovori započnu nadam se da će se završiti pozitivno za obe strane.”

Ivanović će ove godine napuniti 36 godine, ali i dalje ima istu želju: “Održavati želju i ambiciju za pobedom je glavna stvar. Uvek sam govorio da godine u fudbalu nisu bitne. Važno je da sam fizički i psihički spreman i da sam motivisan. Zadovoljan sam.”

Čelsi

Nije se naigrao kada je tek stigao u Čelsi.

“Nisam mnogo igrao, nisam imao iskustvo, a tim je već bio kompletan. Bio je to težak period. Avram Grant je bio trener, ali je u junu stigao Skolari i dao mi je minutažu. Najveću šansu dao mi je Gus Hidink, a najbolji momenti bili su sa Karlom Anćelotijem.”

Bane prati Čelsi, s obzirom da je trener njegov prijatelj i bivši saigrač: “Frenk je prava osoba u pravom trenutku i uspeće u tom poslu. Problem sa trenerima je što su njima u Premijer ligi potrebni instant rezultati i titule. Ako Lampard obavlja posao trenera, kao što je obavljao posao igrača, biće fantastičan.”

Da li on razmišlja o trenerskom poslu?

“Nisam siguran. Potpuno je drugačiji posao, sa drugačijim pristupom igri i psihologiji fudbala. Razmisliću o tome, ali trenutno sam igrač i koncentrisan sam 100% na to. Videćemo šta budućnost donosi.”

Iz Čelsija je Eden Azar prešao u Real Madrid, ali za sada se nije pokazao.

“Mislim da fizički nije spreman. Bio je povređen nekoliko puta, ali on je jedan od najboljih i to će i pokazati. Želim mu mnogo sreće i uspeha. Imao sam sreće da ne igram mnogo protiv njega, ali uživao sam gledajući ga i bio je odličan kada je predvodio Čelsi.”

Izuzetno je zahvalan predsedniku Čelsija Romanu Abramoviču: “On je jedan od najvažnijih ljudi u mojoj karijeri, i to ću uvek ponavljati. Kada sam stigao u Čelsi, davao mi je podršku i ja to veoma cenim. Mislim da se svet fudbala promenio njegovim dolaskom u Čelsi. On je bio prvi koji je uložio veliki novac i posle njega veliki broj klubova imao je istu ideju. Veoma je inteligentan i veoma uspešan. Nadam se da ću ga uskoro videti na Stamford Bridžu.”

Reprezentacija

Iskusni defanzivac odigrao je 105 mečeva za Srbiju, najviše u istoriji. Da li Bane misli da Srbija može do Evropskog prvenstva?

“Biće teško protiv Norveške. Prvi put u istoriji Srbija igra u plej-ofu i drugačiji je pritisak nego ranije. Ovo je odlična prilika za Srbiju da se plasira na Evropsko prvenstvo. Biće teško, to je odlučujuća utakmica, ali Srbija zaslužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu. Igrali su odlično u kvalifikacijama.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here