Grad Banjaluka
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obeležio je prvih 100 dana rada na ovoj funkciji. Istakao je kako je Banjaluka postala mesto na koje se drugi ugledaju. Uveren je da će ovaj proces promene ući u udžbenike istorije.

– Počeli smo sa rečenicom ‘Više ništa isto biti neće’. Trudili smo se da učinimo sve da dokažemo da u ovom gradu neće biti isto. Promena je reč koja se čula najčešće. Promena se oslikala kroz borbu protiv kriminala, korupcije, bahatosti korumpiranih osionih političara koji su privatizovali ovaj grad i RS. Menjali smo i stekli neprijatelje, ali i ljude koji žele da ovakav rad ne postoji i da zaustavi ovaj put promena – kazao je Stanivuković.

Ocenio je da su prolongiranjem budžeta uspeli da zaustave i odlože neke važne projekte, ali da nisu mogli da zaustave njihovu želju da u Banjaluci pobedi ljudskost.

– U prvih 100 dana počeli smo ključne procese, na koje smo ponosni i nastavljamo. Uradili smo ono što Banjalučani maštaju i sanjaju preko 20 godina. Jesam vlast i toga sam svestan, ali uvek ću biti opozicija svemu onome što ne valja. Ponosan sam na jednu činjenicu, što banjalučka priča nije samo priča Banjaluke, već RS i regiona. Banjaluka je postala mesto na koje se ugledaju, primer i proces za koji sam uveren da će ući u udžbenike istorije – kazao je prvi čovek Banjaluke.

Sledi decenija uspeha

Stanivuković je istakao da je ponosan, jer zna da će se promene iz Banjaluke preliti na celu Republiku Srpsku i da je to nezaustavljivo.

– Iza nas je 100 dana promena, ali ispred nas decenija uspeha. Ponosan sam da se Banjaluka razbudila – poručio je gradonačelnik.