Lična arhiva
Banjaluka oblepljena plakatima

Ogorčeni podizanjem optužnice protiv generala Milomira Savčića, predsednika Boračke organizacije Republike Srpske, SNP „Izbor je naš“ danas je u širi centar Banjaluke oblepio plakatima podrške nekadašnjem komandantu 65. zaštitnog motorizovanog puka, najelitnije i najtrofejnije jedinice VRS.

“Ne želimo ulaziti u analizu i tumačenje same optužnice Tužilaštva BiH protiv generala Savčića, već da u najkraćem iznesemo okolnosti i argumente koji su doveli do pristrasnog rada Suda BiH, pa i do podizanja optužnice protiv generala. Riječ je o jednom velikom i složenom procesu u kojem se Srbi trebaju predstaviti kao zločinci a drugi kao žrtve, jer su se suprotstavili razbijanju SFRJ i pružili otpor nepravednom globalističkom centru moći. Na taj način šalje se i drugim narodima i državama poruka, kako mogu proći svi oni koji se suprotstave interesima nepravedne globalističke sile“, stoji u saopštenju SNP “Izbor je naš”.

Ova organizacija naglašava da Sud BiH postupa po “smernicama” Haškog tribunala za koji tvrde da je pokazao da nije bio mesto gde se utvrđivala istina.

– Da je Haški sud hteo izneti istinu i zadovoljiti pravdu, onda bi do kraja istražili ko je počinio najteži zločin, zločin protiv mira. Da je istinska pravda zadovoljena, kažnjavanjem svih onih koji su počinili zločine došlo bi do razumijevanja, stvarnog mira i dobrih odnosa između, prije svega, Bošnjaka i Srba. Niko ne spominje da je prvi pojedinačni i prvi masovni ratni zločin počinjen nad Srbima. Niko ne govori o jednoj drugoj Srebrenici u kojoj je ubijeno više od 2.400 Srba (i žena i dece) i to na svojim imanjima i koja se desila pre one Srebrenice o kojoj čitav svet zna i gde se takođe desio ratni zločin, ali ne i zločin genocida – podsećaju iz ovog udruženja i naglašavaju da je podizanje optužnice protiv generala Savčića nastavak politike “zavadi pa vladaj”, kako bi oni koji stoje iza svih velikih nesreća ostvarili svoje interese na ovim prostorima.

Banjaluka oblepljena plakatima

– To je ista ona politika koja je u Savjetu bezbijednosti UN-a predložila rezoluciju o genocidu u Srebrenici i kada nije usvojena, sada pokušava nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida. Bošnjaci i Srbi moraju znati da su za njihov dobar odnos najštetniji oni strani faktori koji politikom zavadi pa vladaj ostvaruju svoje interese na našim prostorima. Dosadašnje ponašanje i ćutanje srpskih institucija, političara, pa i naroda, dok su hapsili odvodili i kažnjavali one koji su stvarali i branili Srpsku Republiku, nije donelo nikakve dobre rezultate, naprotiv. Pokret daje punu podršku časnom generalu Savčiću, uvjeren u njegovu nevinost i poziva vlasti Srpske i Srbije, kao i čitav srpski narod da reaguju i da se svako na svoj način uključi u odbranu generala Savčića. “Jednom i kap može preliti čašu”. Jednom se mora reći dosta je – poručuje SNP „Izbor je vaš“ i naglašavaju da odbrana generala Savčića nije samo odbrana časnog, hrabrog oficira Republike Srpske koji je dva puta bio ranjen, već će predstavljati i odbranu prava Republike Srpske da postoji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here