Košarkaši Barselone savladali su Himki u 30. kolu Evrolige i to nakon preokreta, rezultatom 83:74 u čuvenoj Blaugrani.

U poslednjem meču ligaškog dela sezone u Evroligi, Barselona je u “Blaugrani” pobedlila Himki – 83:74. Tri četvrtine su gosti iz Podmoskovlja vodili, ali su se izabranici Svetislava Pešića probudili u finišu i odličnim finišom slomili ruski tim.

Himki je želeo časno da se oprosti od evroligaškog takmičenja, a u prvoj deonici im je sve išlo “kao podmazano” pošto su ubacili 32 poena, skoro polovinu od ukupnog broja postignutih poena.

U drugoj četvrtini je Svetislav Pešić malo probudio svoje izabranike, koji su limitirali Himki na svega 11 poena i otišli u svlačionicu sa minimalnom prednošću. Već u trećem kvartalu Himki ponovo preuzima vođstvo, a Pešić je shvatio da je vrag odneo šalu i morao je da reaguje.

Tako je uspeo da “natera” svoje izabranike da odigraju sjajnu poslednju četvrtinu, ubace 29 poena i prime svega 16, pa tako dođu do 18. trijumfa u 30 odigranih evroligaških utakmica ove sezone.

U pobednilčkom timu četvorica igrača imala su dvocifreni učinak kada je broj poena u pitanju. Pjer Oriola je postigao 14 poena, Kajl Kurik 13, a po 12 ubacili su Adam Hanga i Ante Tomić.

Kod gostiju najefikasniji je bio nekadašnji bek Crvene zvezde Čarls Dženkins sa 13 poena, koliko je postigao i Sergej Monja. Na ovom meču nisu igrali najbolji igrač Himkija Aleksej Šved i nekadašnji srpski reprezentativac Stefan Marković.

 

Katalonci su zavšili kao peti, pa će u četvrtfinalu igrati sa Anadolu Efesom. Tim iz Istanbula će imati prednost domaćeg terena, a serija se igra na tri dobijene.

U ostalim parovima četvrtfinala sastaju se Fenerbahče – Žalgiris, CSKA – Baskonija i Real – Panatinaikos.

Rezultati 30. kola

Četvrtak:

CSKA – Baskonija 82:78
Anadolu Efes – Armani 101:95
Panatinaikos – Budućnost 87:67
Real Madrid – Žalgiris 86:93

Petak:

Fenerbahče – Makabi Tel Aviv 78:75
Bajern – Gran Kanarija 84:77
Olimpijakos – Darušafaka 99:74
Barselona – Himki 83:74

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here