Barselona bez transfera do 2016.

0

Barselona neće moći da dovodi, odnosno da registruje nove igrače u naredna dva prelazna roka, počevši od januarskog 2015. godine. Prvi naredni fudbaler kojeg će moći da registruje moći će da zaigra tek u januaru 2016. godine!
Ovo je odluka Komiteta za žalbe FIFA, koja je objavljena u sredu na portalu Svetske kuće fudbala.
Odluka je veliki udarac za Katalonce, koji će pri tom morati da plate 450.000 švajcarskih franaka, ali je konačna odluka došla dovoljno kasno, jer je klub u periodu između prvobitne odluke i rasprave povodom žalbe uspeo da dovede kapitalno pojačanje u vidu Luisa Suareza.

Doveli pola tima
Predosećajući ovu kaznu, Barselona je ovog leta potrošila najviše na tržištu igrača od svih konkurenata u Evropi. Došli su Suarez, Žeremi Matje, Ivan Rakitić, Mark-Andre Ter Štegen, Klaudio Bravo i Tomas Fermalen, ali su i otišli Aleksis Sančez, Sesk Fabregas, Bojan Krkić, Hoze Manuel Pinto, Viktor Valdes, kao i nekoliko igrača koji su na pozajmicama, dok je Karles Pujol završio karijeru.

Tako je FIFA uzvratila Barseloni u samo nekoliko dana, pošto je klub ublažio kaznu za Suareza pred Sudom za sportsku arbitražu. Barselona je tamo nameravala da pobije suspenziju što ju je FIFA izrekla Urugvajcu za kanibalski nasrtaj na Đorđa Kjelinija, koja je podrazumevala četvoromesečnu suspenziju i sa klupskih i sa reprezentativnih utakmica, ali i totalno izgnanstvo iz profi fudbala.
Suspenzija je ostala, ali je Suarezu bilo dozvoljeno da trenira sa ostatkom ekipe i igra nezvanične utakmice, pa je on u međuvremenu i debitovao.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here