Barselona juri 6. titulu u 2009.

0

Apsolutnu dominaciju na evropskom kontintentu Katalonci su potvrdili osvajanjem Lige šampiona, titulom prvaka Španije, osvajanjem Kupa kralja, španskog Super kupa i Super kupa Evrope. Barselona se, dakle, do sada borila za pet trofeja i svih pet osvojila.

 

Preostao je još samo jedan, trofej namenjen najboljem svetskom klubu i ukoliko osvoji i njega, ostvariće jedinstven podvig u istoriji svetskog fudbala. Prva prepreka Kataloncima na putu do šeste ovogodišnje titule biće meksički Atlante sa kojim se Barselona sastaje sutra u polufinalu klupskog šampionata sveta.

 

Ukoliko se prognoze ostvare aktuelni evropski šampion igraće u finalu protiv pobednika drugog polufinalnog duela u kojem su rivali južnokorejski Pohang Stilers i Estudiantes iz Argentine.

 

Katalonci do sada nisu imali sreće u Interkontinentalnom kupu. Pre tačno 17 godina (1992) poraženi su od brazilskog Sao Paula sa 2:1, a minimalni poraz (0:1) doživeli su i 2006. kada ih je na putu ka svetskoj tituli zaustaio drugi brazilski predstavnik – Internacional.

 

Motiva je, dakle, na pretek što potvrđuju i standardni reprezentativac Španije Andreas Iniesta, odnosno najbolji fudbaler sveta u 2009, Argentinac Lionel Mesi.

 

"Ove godine smo osvojili sve što se osvojiti moglo. Preostalo je još samo svetsko klupsko prvenstvo", istakao je Iniesta, dok je Mesi dodao:

 

"Ovo je naše poslednje takmičenje u istorijskoj 2009. godini i, razumljivo je što želimo da je završimo još jednim slavljem".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here