EPA-EFE/Alejandro Garcia

Barselona je otvorila unutrašnju istragu o tome kako je 30.000 navijača Ajntrahta iz Frankfurta došlo do ulaznica za meč Lige Evrope.

Iako je klub obezbedio kontigent od svega 5.000 ulaznica za goste iz Nemačke, njih je na stadionu bilo barem šest puta više što je šokiralo sve na “Kamp Nou”.

U klubu veruju da postoje bar tri načina kako je tako veliki broj karata dospeo u ruke navijača nemačkog kluba, koji je prošao u polufinale.

Nemci su, kako smatraju u Barseloni, imali tih 5.000 karata koje su obezbeđene po pravilniku UEFA, ali oni su našli način da ih bude daleko više na tribinama.

Prvi scenario koji razmatraju u Barseloni su Tur operateri koji su nastojali da popune stadion sa što više navijača.

Bilo je upadljivo da su ispod ograđenog dela tribina, koji je bio odvojen za tih 5.000 pristalica Ajntrahta sa obezbeđenim kartama, bile vidljive velike grupe nemačkih navijača.

Drugi propust mogao je da usledi u samom klubu, koji je odgovoran za prodaju karata. Moguće je da su bili veoma spori u procesu blokiranja prodaje karata Nemcima i da kada su shvatili šta su uradili, da je već bilo kasno. Inače, klub blokira prodaju karata Nemcima putem interneta.

To se radi putem IP adrese i čim je ona iz zone Nemačke, prodaja se stopira.

Takođe, ostavlja se velika verovatnoća da su spozori, tačnije partneri Barselone bili odgovorni za propust i da su Nemci preko njih došli do velikog kontigenta karata.

Dokaz u prilog tome je da su Nemci bili razmešteni svuda po tribinama stadiona. Barselona će na osnovu snimaka istražiti koje su to zone bile i kako se na tom delu dolazilo do karata.

Klub je najavio da će ubuduće karte biti prodavane sa posebnom pažnjom kako bi se ovakav propust sprečio ubuduće.

– Imali smo 34.400 karata za prodaju, sa restrikcijama da se one ne mogu kupiti nemačkim kreditnim karticama ili sa nemačke IP adrese, to su restrikcije koje su na snazi šest godina. Ipak, oni koji su ih kupili su ih prosledili Nemcima, to je evidentno. Oni koji me dobro poznaju znaju koliko sam odgovoran i otuda tražim rešenje kako se ovo nikad više ne bi ponovilo – rekao je predsednik Barselone Đoan Laporta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here