U svakoj utakmici u prvih šest kola španskog prvenstva prvak primio najmanje po gol.

U šestom kolu Barselona je na Nou Kampu vodila protiv Viljareala s 2:0 golovima Francuza Grizmana u 6. minutu i Brazilca Artura u 15, a ponovo se zatresla i njena mreža. Pred kraj prvog poluvremena utešni pogodak, poslednji na meču, postigao je 34-godišnji napadač Santi Kazorla.

Barselonina gol-razlika je 14:10. Najmanje deset golova u prvih šest kola šampionata katalonski velikan nije primio još od sezone 1996/97 – isto deset – ali je Barsa tada prvi poraz pretrpela tek u 14. kolu protiv Atletika u Bilbaou. Sada se pognute glave vratila i iz Baskije (1:0) u prvom kolu i u prošlom iz Granade s juga zemlje, iz Andalusije (2:0).

Pre 23 godine bila je sezona u kojoj je Barselona, predvođena engleskim trenerom Bobijem Robsonom i njegovim pomoćnikom Portugalcem Žozeom Murinjom, u drugom kolu Kupa pobednika kupova igrala protiv Crvene zvezde (3:1 na Nou Kampu, 1:1 u revanšu na “Marakani”). Na njenom golu i u prvih pet kola prvenstva stajao je Portugalac Vitor Baija, a u šestom Karles Buskets. Sada je u svim utakmicama branio Nemac Mark-Andre ter Štegen.

Protiv Viljareala prvi put u ovoj sezoni je na Nou Kampu zaigrao kapiten Lionel Mesi, argentinski as koji je dan ranije u Milanskoj skali primio priznanje za najboljeg igrača godine u izboru FIFA. Odigrao je prvo poluvreme. Od početka drugog dela utakmice umesto njega je u igru ušao Francuz Usman Dembele. Mesi je zamenjen jer se požalio na povredu.

Inače, Barselona već 21 utakmicu protiv Viljareala u španskom prvenstvu ne zna za poraz, još od 2008. Takvu seriju ima još samo u duelima sa Saragosom (1976-86).

Viljareal na 19 uzastopnih mečeva u La Ligi postiže bar po gol. To mu je i najduža takva niska u španskom prvenstvu. Poslednji put nije zatresao protivničku mrežu kao gost Atletika u Madridu 24. februara (2:0).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here