Reprezentacija Srbije u Basketu 3×3 pobedila je Letoniju 22:16 i tako obezbedila jedno od prva dva mesta u grupi koje vodi u polufinale! 

Još jednom su srpski basketaši pokazali zašto su glavni favoriti za zlato, a posle ubedljivih pobeda i protiv najvećeg rivala, Letonije, viđen je odličan basket.

Ekipe su od starta uglavnom igrale koš za koš. Bulut i drugovi su od starta pokazali da žele pobedu i u ovom meču, ali se ni Letonija nije predavala i odlično je parirala srpskim basketašima.

Od početka meča, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a posle 13:13, Majstorović sa bacanja donosi Srbiji 15:13, a posle poena Buluta bilo je 3 poena prednosti, na 3.50 do kraja.

Ipak, Letonci se ponovo vraćaju i preko Krubinsa dolaze do 16:15. Do kraja viđena je prava drama. Oba tima pokušavala su da šutevima sa distance, za 2 poena, dođu do osetnije prednosti, ali nije išlo.

Potom, Bulut postiže novi poen, a onda, sa bacanja, Ratkov donosi Srbiji velikih +3. na kraju Majstorović postiže dvoju za 22:16 i odnosi pobedu vrednu polufinala.

Bez obzira na rezultate ostalih timova, Srbija će biti među prve dve ekipe koje idu direktno u polufine. Srbiju još jedna pobeda deli od medalje na Olimpimpisjkim igrama.

Bravo momci!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here