Batine osvetio sa pet metaka

0

U Baru su nastavljeni mafijaški obračuni. Nedaleko od šetališta, ubijen je Mirko Mićić (31), naočigled brojnih prolaznika, među kojima i dece (Foto: Ilustracija)
 

Prestravljeni očevici ubistva kažu da je Mićić nakon partije tenisa na obližnjem terenu krenuo biciklom kući.

– Na stazi mu se isprečio momak u crnoj majici, koji je u ruci držao neke novine. Sve se odigralo brzo, napadač je iz novina izvadio pištolj sa prigušivačem, ispalio pet metaka u

Ubica izbegao linč

Odmah posle ubistva Mićića, saznalo se ko je ispalio smrtonosne hice. Nekoliko njegovih prijatelja krenulo je u poteru za ubicom. Policija je bila brža i presrela Mrdaka u jednoj od barskih ulica, razoružala i uhapsila. U tom trenutku naišlo je nekoliko Mićićevih drugova koji su pokušali da ga linčuju, ali su ga policajci odbranili i odveli.

Mićića i onda pobegao – kažu svedoci ubistva.

 

Ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći koje su samo mogle da konstatuju smrt Mićića. Neki od očevidaca su prepoznali ubicu, koji nije ni krio lice. Ispostavilo se da je reč o Mrdaku, koji je od ranije poznat policiji. On važi za bliskog prijatelja Armina-Muše Osmanagića, vođe jednog od kriminalnih grupa u Baru. Mrdak je pre mesec dana imao sukob sa Mićićem i njegovim bratom Stefanom u kom je prebijen. Sumnja se da je ubistvo osveta za batine koje je dobio.

Sa druge strane Mićić je poznat kao najbliži saradnik Luke Đurovića, vođe najjačeg kriminalnog klana u Baru, koji je nedavno nastradao u saobraćajnom udesu kod Kotora. Mićić je bio i bliski prijatelj Ljube Bigovića, jednog od četvorice osuđenih na po 30 godina za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Prema policijskim podacima, na Mićića je bila planirana likvidacije pre godinu dana. Tada su operativci policije u Baru uhapsili Veselina Pantovića (34) iz Nikšića, kod koga su osim pripremljenog eksploziva jake razorne moći, nađeni plan i fotografije osoba koje je hteo da likvidira. U pitanju su Đurović, Mićić i Boban Marković.

 

Brat uhapšen zbog droge

Stefan Mićić, brat ubijenog, pre nekoliko dana je uhapšen u Budvi, zajedno sa još jednom osobom iz Bara. U njihovom automobilu nađeno je 120 grama kokaina. Policija ih sumnjiči za trgovinu narkoticima, a njihov avokat tvrdi da je policija navodno podmetnula drogu u njegov automobil, kako bi imali opravdanje da ga uhapse.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here