Batistuta odmara uz konje i polo

0

Batistuta (41) je prestao da igra fudbal 2005 godine, posle čega se okrenuo prirodi i životu pravog rančera. On kaže da mu je fudbal doneo puno toga dobrog i da zbog toga danas uživa poštovanje na bilo kom delu planete.

 

"Vrlo je malo Argentinaca koji mogu da odu bilo gde i da dobiju isto poštovanje kao u Argentini. Srećan sam što sam jedan od tih ljudi. Vole me u Brazilu, vole me u Čileu. Danas mi je jako drago što sam ponašanjem kroz sopstvenu karijeru zaslužio taj respekt kod ljudi", izjavio je legendarni "Batigol" i dodao da trenutno uživa u drugim stvarima, koje nemaju veze sa poslom koji je obavljao 20 godina.

"Vlasnik sam jedne farme zajedno sa ocem. Držim i konje za polo i bavim se uzgojem stoke. Imam i svoju polo ekipu, La Gloriju. Imamo ljubičaste majice nalik Fiorentini, a imamo čak i vrlo slišan grb kao i klub u kom sam tako dugo igrao. Sve više napredujemo i moram da kažem da osećam tremu na utakmicama, jer svi od mene očekuju da postignem gol. A meni je to strano i nepoznato, jer gol čak nema ni prečku ni stativu", našalio se Batustuta i dodao:

 

"Ma bitno je da se zabavljamo, ali mi moj karakter nalaže i da se borim, da pobeđujem. Zato treba puno da treniram, jer, mnogi ne znaju, polo je veoma naporan sport. Posle svake utakmice igrači padaju sa nogu od umora", kazao je on.

 

Na pitanje ko je po njegovom mišljenju najbolja "10" u svetkom fudbalu, Batistuta je kao iz topa odgovorio – Maradona. A na pitanje ko je bio najbolji odbrambeni igrač protiv kojeg je igrao, Argentinac je rekao:

 

"Svi su oni isti jer svi su tukli. U Argentini i u Italiji. Svaki od njih ima kod sebe deo mog članka ili kolena. U moje vreme je bilo teže, jer nije bilo toliko kamera, pa se nije mogao ni videti svaki grublji start. Sada svi znaju da se sve gleda, pa su i oprezniji kod takvih situacija", zaključio je Batustuta.

 

Batistuta se proslavio u dresu Fiorentine, za koju je igrao devet sezone, i gde mu je u Firenci zbog zasluga podignut spomenik ispred stadiona "Artemio Franki". Igrao je još za Romu, Boku Juniors i Njuels old Bojse, dok je za reprezentaciju Argentine nastupio 78 puta i postigao 56 golova.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here