Negovana i baršunasta koža žena je najveći afrodizijak za muški pol navode istraživanja. Majka priroda je neke lepotice nagradila kožom mekom kao svila. Čak i ako ne koriste kojekakve eliksire, ten im je besprekoran. Druge nisu tolike sreće. Mnoge dame muče muku sa suvom i grubom kožom.

U šali na forumima ovakve devojke same sebe nazivaju “hrast ili bukva”. U borbi za kožu meku kao pamuk one ne biraju oružje. Otkrivaju da je većini lepotica koje imaju suvu i grubu kožu spas kokosovo ulje.

Nekima je nezamislivo da se mažu ovim eliksirom, ali kokosovo ulje je prirodni antiseptik koji neguje, hrani i hidrira kožu. Druge spas najčešće pronalaze u uljima za bebe. Navode da im dečja kozmetika najviše odgovara jer je blaga i bogata supstancama koje pogoduju tenu.

Većina će se složiti da su kupke blagonaklonije prema koži nego sapuni. Sapun isušuje i pojačava grubost kože, pa zato dame koje žele da imaju savršenu kožu uglavnom koriste hidrirajuće kupke s aloja verom ili medom ili, pak, prirodne sapune na bazi kozjeg mleka.

Lepota dolazi iznutra

Dermatolozi ukazuju da ne postoji kozmetika koja može da napravi savršeno meku kožu ako je ishrana loša. Lepota dolazi iznutra pa zato ishrana bogata vitaminima poput voća i povrća može da utiče na lepotu kože.

Zlatno pravilo

Nepisano zlatno pravilo nege koje dame moraju da ispoštuju da bi imale čist ten jeste da uvek skidaju šminku pre spavanja. Spavanje sa šminkom ne dozvoljava koži da diše tokom noći i pore ostaju zapušene pa nije čudno da devojke koje zanoće s puderom ujutru “na poklon” dobije bubuljice.