WH Digital

Grad Beč finansira projekte u oblasti kulture i umetnosti u ukupnoj vrednosti od 800 hiljada evra. Tim povodom je pokrenuta i inicijativa „Kulturkatapult“ – edukativni projekat koji podržava umetničke i kulturne programe za mlade između 15 i 20 godina.

U saradnji sa Sekretarijatom za kulturu, organizacijom za decu i omladinu „wienXtra“ i udruženjem „KulturKontakt Austria“ nastao je projekat „Kulturkatapult“ čija je svrha da se raznovrsna i svetski priznata umetnička i kulturna ponuda Beča približi mladima koji do sada nisu bili u prilici da dođu u dodir sa njom.

Referent za kulturu građanske inicijative „Zeleni Beč“ Martin Margulis (Martin Margulies) navodi da učešće u kulturi i umetnosti treba da se omogući mladima u stručnim i politehničkim školama kao i u vanškolskom obrazovanju. „Umetničko-kreativna razmena u projektima može da probudi interesovanje za kulturu i da pojača kreativnost mladih koji se pripremaju za svoje prvo zaposlenje“, navodi Margulis.

Beč zato poziva umetnike, predavače i kulturne ustanove da predstave svoje projekte namenjene mladima do 31. januara 2020. godine. Poželjni su oni projekti usredsređeni na saradnju i razmenu sa politehničkim i stručnim školama, preduzećima ili radionicama kao i udruženjima i organizacijama za vannastavni rad sa mladima. Oni projekti koji budu izabrani će dobiti finansijsku podršku u iznosu od 20 do maksimalno 90 hiljada evra.

Više informacija na:

www.kulturkatapult.at

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here