Beč: Još traže Srbina koji je ranio policajca!

0

BMW od koga je sve počelo

Kada je u utorak policijska patrola kružeći ulicama Beča htela da zaustavi sumnjivo vozilo marke BMW – niko od kolega ranjenog policajca nije ni slutio da će neko nastradati. Policajci su pokazali vozaču srebrnog BMW-a da zaustavi vozilo, ali on je dodao je gas i pobegao. Posle nekoliko ulica, vozač- Mihailo Vasić iskočio je iz auta i pucao na policijsku patrolu.

 

Tri puta je pucao, a dva metka iz pištolja kalibra 32 pogodila su policajca.

 

Jedan u desnu nogu, a drugi u stomak, izjavio je kasnije portparol bečke policije Mario Hejl.

 

Inače, u policijskoj stanici Beča, svi su u stanju pripravnosti i potrage za pobeglim Vasićem.

 

Njihov ranjeni kolega je oženjen i ima dvoje dece. Doktori kažu da je njegovo stanje sada stabilno. On će sledećih par dana provesti u veštačkoj komi da bi se što pre oporavio. Ipak, zbog metka koji se još nalazi u telu policajca, u predelu kičme, doktori ne mogu da prognoziraju da li će moći ponovo da hoda ili će ostati paralisan.

 

 

Portparol bečke policije: Mario Hejl

U četvrtak popodne iz Beča smo dobili najnovije informacije. Portaprol bečke policje Mario Hejl za portal "Vesti-online" izjavio je da je potraga "veoma intezivna" i da će se Vasić uskoro naći iza rešetaka.

 

 

Prvi očevidac- Amela Osmić

Amela pokazuje mesto zločina

Amela Osmić bila je prva na mestu zločina. Ona je bila na ručku u restoranu iz koga je mogla da vidi šta se dešava na ulici.

 

"Kada sam začula pucnje, otišla sam do prozora da vidim šta se dešava", priča Amela. "Videla sam policajca koji je stajao pored jednog zelenog automobila i držao se za nogu. Odmah sam istrčala na ulicu da mu pomognem", priča hrabra Amela koja je zajedno sa ranjenim policajcem sačekala njegove kolege i hitnu pomoć.

 

Mihailo Vasić je prvi put došao u Austriju 2008. kao azilant. Od tada ilegalno boravi u zemlji. U septembru 2009. protiv njega su podignute optužniceza nanošenje telesnih povreda, krađe i provale.

Bečka policija traga i za vlasnicom BMW-a u kome se Mihailo Vasić tog dana vozio.

 

Portparol bečke policije Mario Hejl kaže da je očigledno da su njih dvoje u nekakvoj vezi. Policija je prema saobraćajnoj dozvoli za BMW pronašla stan vlasnice, ali ona nije bila u njemu. Potraga za njom se takođe nastavlja.

 

Inače, za Vasićem je raspisana poternica, a bečka policija nudi i nagradu onome ko ima informacije o tome gde se Vasić nalazi. Ako ga uhvate, onome ko ga je prijavio, sledi 10.000 evra. Prvobitno je bečka policija ponudila 3.000 evra, ali je tokom jučerašnjeg dana ta suma povećana.

 

Komentari na austrijskim sajtovima:

 

1.Odakle tim bivšim Jugoslovenima, Srbima, Bosancima ili Romima novac za takav auto? Oni su zvanično nezposleni, rade najbednije poslove i mogu sebi da priušte BMW?

 

2. Pojedini Jugosloveni imaju vozila na kojima se može videti logo neke austrijske firme. Zašto ovim firmama trebaju nezaposleni migranti?

 

3. Oko za oko zub za zub

 

4. Samo čekaj, psu, dok te ne uhvate – policijske batine bole duplo više.

 

5. Takve zločince, pošto nema smrtne kazne, treba ubiti čim pokušaju da beže.

 

6. Nadam se da će Srbin prilikom ulaska u sobu za ispitivanje slučajno da naleti na vrata….ili da padne niz stepenice…Ali i onda bi grad morao da mu plati nadoknadu, uostalom kao i svim obojenim ovde.

 

7. Lista aktuelnosti ove nedelje u Beču:

Srbin upucao policajca
Tunžanin otkinuo nos Avganistanu
Avganistanac silovao 9 ogodišnju devojčicu

Zašto se i koliko će još ovo da se ponavlja?

 

8. Poruka obojenim strancima: Napolje iz Austrije!

9. A Brisel je odlučio da dozvoli Srbima da mogu bez viza da putuju u Evropsku uniju. Niko nije ni pitao nas u Austriji. Iskreno, brinem se za svoju decu.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here