pixabay.com
Beč

Odbor Zelenih bečke opštine Šimering napao je, preko društvenih mreža, predsednika te opštine Paula Štadlera zbog njegove nedavne posete Beogradu.

Zeleni su za kontakte koje je Štadler ostvario sa predstavnicima glavnog grada Srbije rekli da se nalaze “na tragu Handkea”.

Štadler, koji se u Beogradu sreo sa predsednikom beogradske opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, sa kojim planira potpisivanje sporazuma o saradnji, te i sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem, upitao je da li su Zeleni ljubomorni na njega i njegovu Slobodarsku partiju (FPO).

– Šta se dešava sa Zelenima Šimeringa ? Na njihovom fejsbuk profilu već danima ispoljavaju negativan stav prema srpskom narodu – kritikovao je Štadler u saopštenju.

On je ukazao da je poslanik u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović organizovao posetu sa ciljem stvaranja partnerstva Šimeringa sa Voždovcem.

Štadler navodi da je tu inicijativu rado prihvatio, jer Srbi nisu samo najbrojnihji među populacijom Šimeringa, već važe za odlično integrisane stanovnike i daju važan doprinos, za razliku od drugih migranata.

Ukazao je da se tokom posete Beogradu ispostavilo da bi saradnja dve opštine donela ekonomske prednosti i stvorila nova radna mesta.

– Zelenima očigledno smeta prijateljski odnos. Čak su koristili i ime nobelovca Petera Handkea, poznatog po pozitivnom stavu prema Srbima, da bi ukaljali prijateljske odnose – kritikovao je Štadler.

Zeleni, na saveznom nivou, pregovaraju sa Narodnom partijom (OVP) Sebastijana Kurca o uspostavljanju nove austrijske vlade.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here