Bečki bal nas povezuje

0

Johan Gudenus, Darko Miloradović. ambasador Janković i Konstantin Dobrilović 

 

– Bečki bal u Beogradu, koji se održava treći put, postaje tradicija, što nas, koji težimo ka što tešnjem povezivanju Srbije i Austrije, posebno raduje – kazao je on pozdravljajući goste.

 

Ambasador Janković je rekao da bal predstavlja novu izvanrednu mogućnost da se zbližimo i bolje upoznamo. On je ukazao da je Beograd grad otvorenog srca i da će se gosti iz Austrije, koji će posetiti Bečki bal, zasigurno u njemu osećati kao kod kuće.

Prijemu u ambasadi prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog i privrednog života Austrije i predstavnici srpske dijaspore.

Bečki bal u Beogradu inicirao je Darko Miloradović iz Beča, koji će i ove godine ovu kulturnu manifestaciju, na koju redovno dolaze ugledni gosti iz Srbije i Austrije, organizovati u beogradskom hotelu Metropol.

Kao i svake godine Bečki bal u Beogradu podržali su najviši predstavnici austrijske i srpske države, a članovi počasnog odbora su, između ostalog gradonačelnik Beča Mihael Hojpl, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here