Twitter
Ričard Grenel, Hašim Tači, Robert O'Brajen i Aleksandar Vučić

Američki izaslanik za dijalog između Srbije i Kosova Ričard Grenel pokušava da iskoristi političku situaciju na Kosovu, da sruši premijera Aljbina Kurtija, kako bi brzo realizovao sporazum Vučić – Tači, tvrdi novinarka Adelheid Volfl u analizi objavljenoj u austrijskom “Standardu”.

Prema toj analizi na Kosovu postoji rizik da se sruši postojeća vlada, zbog predloga DSK o nepoverenju vladi, prenosi Gazeta Ekspres.

U analizi se tvrdi da američki izaslanik želi da sruši Kurtija sa vlasti kako bi sporazum između presednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija mogao da bude brzo realizovan. Prema njenom mišljenju, o Grenelovim namerama govori i poslednji sastanak u Vašingtonu sa zvaničnikom DSK Skenderom Hisenijem.

U ovoj analizi se, između ostalog, navodi da je Grenel zainteresovan za uspeh spoljne politike Donalda Trampa uoči američkih predsedničkih izbora u novembru.

Takođe, navodi se da je nemoguće postizanje “istorijskog” sporazuma kakav Grenel želi sa Kurtijem.

“Kurti nikada ne bi dopustio razmenu teritorija na osnovu etničkih kriterijuma, kao deo dogovora kakav lobisti žele od Trampa”, kaže se u analizi.

7 COMMENTS

  1. Grenelu , mi Srbi ne mjenjamo teritorije Kosva ni sa ikakvim budalama kao što si ti , tači i bućić.Upamti , Kosovo je Drnija i na njenu (Kosovu) , nečeš zaradjivati poene za TRUMPOVU KAMPANJU.Odlazite sa Kosova.Amin!

  2. Za sta da se menjamo? Za metafu zvana EU? E to nece moci a sestre i braco vi da bi razumeli autora Adelheid Wölfel wie bi se frapirali koliko ona srbiju i srbe mrzi, ni austrijanci ne mogu da citaju vise….

  3. Da menjamo teritorije naše za naše..? Albanci sa KiM imaju maticu koju su im Musolini i ta EU stvorili 1912 god i neja izvole svi u nju.!
    Oni su nacionalna manjina a ne narod u Srbij.
    Po povelji ZN iz 1945 god ni jedna sila na svetu ne može silom da menja granice države…u ovom slucaju R.Srbije.A ako Srbiha pristanw i potpise da je taj deo okupirane teritorije ssda drzava onda ta povelja ne vazi..jer se Srbija sama odriče i priznaje stanje..kaosto su sve 6 repeublike ex YU uradile..mwdjusobno se priznale i tako je dosli do rasoads YU…Oko Krima ko želi..1945..pa sve do 1956.8 god on je biio u sastavu SSSR..a ne Ukrajine..a Rusija je naslednica SSSR pa tako Krim nije prekrsio tu povelju UN..plus nije vodjen rat..plus je bio regularan referendum(ipak) a nije ni morao V.Putin da ga sprovodi..
    Nikada KiM nece biti drzava ako Srbija tj neko od vladajuce ekipe ne pokusa da potpiše..ali moze da pokuša naravno
    Iza toga neka ocekuje rat..ma koliko to izgledalo sads smesno
    Srbi su…..ne čačkajte mečku!

  4. Jel to po sistemu “dobar i loš policajac”. Kurti ne da a Tači hoće. Šta? Nema sporazuma, niti priznanja Kosova. Sve u okviru rezolucije 1244 i kraj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here