Z. Mirković
Muzički buket: Koncert spojio džez, bluz, pop i etno-zvuke

Posle više nego uspešno organizovanog koncerta u martu, kulturno udruženje “Bečko srce” (Wiener Herz) ponovo je priredilo veče za pamćenje.

Koncert u koji su stali džez, bluz, pop muzika, evergrin i etno-zvuci, jedan pravi “muzički buket”, oduševio je publiku u Beču, koja je gotovo sve vreme bila na nogama.

Zvezda večeri bila je violinistkinja Olga Vukadinović, koja je pred publikom prikazala svoje raskošno umeće, uz pratnju vrsnih mužičara koji žive ili stvaraju u Beču. Olga, osim što je mag na violini, peva džez, evergrin, filmsku muziku i obrade različitih muzičkih pravaca i to na – sedam svetskih jezika.

Ona je svestrani stvaralac, sa karijerom kojom malo ko može da se pohvali – diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, radila kao operski muzičar, učestvovala je u radu ženskog Narodnog orkestra RTS-a, svirala i pevala prateće vokale na brojnim festivalima.

Olga Vukadinović peva na sedam jezika

Uz nju, kroz muzički vremeplov i različite umetničke pravce, publiku je vodio i Jovan Torbica, koji svojim načinom izvođenja daje posebnost svakom zvuku, a fantastičnim basom zauzima posebno mesto u svetu muzike i daje posebnu čar svetskoj i balkanskoj muzičkoj sceni.

Muzičko veče upotpunio je i gitarista Miloš Kračunović, multiinstrumentalista, aranžer i kompozitor. Kračunović je profesor džez gitare na fakultetu u Beču, a sarađivao je sa brojnim svetskim muzičarima. Radio je tekst i muziku za film “Beogradski asfalt” i za predstave u Bitef teatru.

Pozitivna energija: Publika je uživala u programu

Pažnju publike privukao je Milan Peležnica, perkusionista koji je studirao na Konzervatorijumu “Franc Šubert” i koji takođe sarađuje sa velikim svetskim muzičkim imenima.

Veselu muzičku družinu činio je i Momir Marijoković, koji takođe živi i stvara u Beču, a iza sebe već ima karijeru kao soliste, člana orkestra, kamernog sastava, ali i nastavnika harmonike.

Koncert nije mogao ni bez virtuoza na klarinetu, Miloša Vukadinovića, koji je diplomirao u Beču na Konzervatorijumu “Rihard Vagner”, a danas radi kao studijski muzičar i nastupa u svim žanrovima muzike.

Humor, smeh i kolo

Dobru muziku, pratila je i gluma Jelice Brestovac, koja je veče upotpunila humorom i smehom.

Salom Sark fabrik širile su se pozitivna energija, igra i radost, a koliko je publika uživala najbolje govori i to što je na kraju uz zvuke narodne muzike publika zaigrala – kolo.

Jelica Brestovac

Slede novi projekti

Ekipa udruženja Bečko srce ponosna je na to što je uspela da našim ljudima pripredi dobru zabavu, upotpunjenu emocijama i protkanu smehom. Najveće zasluge za organizaciju ovog koncerta pripadaju članovima udruženja Zlatku Todoroviću, Snežani Petrović, Radetu Kosanoviću, Andrijani Stevanović, Jasmini Tarek i Aleksanderu Seidlu.

Formirano tek pre godinu dana, Bečko srce, posle ovog jedinstvenog mužičkog spektakla, priprema i druge projekte.