Tanjug
Matija Bećković

Jedino prihvatljivo rešenje za Srbiju i srpski narod je puna reintegracija teritorije Kosova u ustavno-pravni poredak Srbije, izjavio je član Srpske akademije nauka i umetnosti Matija Bećković na predstavljanju “Proglasa za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije”.

– Spremni smo za dijalog sa kosovskim Albancima o integraciji za zajedničku budućnost – rekao je Bećković, uz ocenu da bi Srbija, ukoliko bi priznala nezavisnost Kosova, “učinila nešto što nikada nije učinila nijedna država i postala izuzetak i ruglo među narodima i državama”.

11 COMMENTS

  1. Akademik Beckovic ima pravo. Jedino rjesenje jest da Kosovo postane ne kao nekada autonomna pokrajina,
    vec republika u sastavu Srbije, sto su Kosovari i trazili prije otcjepljenja uz pomoc NATOA.

    Republika Kosovo u sasatavu Srbije bi bila vise od autonomije za sveukupno stanovnistvo na tom podrucju,
    a manje od zasebne drzave, na koju Srbija nece i ne moze nikada pristati, kako ne bi postala “izuzetak i ruglo medju narodima”, kako to navodi Matija Beckovic.

    Jedino ova solucija moze dovesti do kompromisa i medjusobnog prihvacanja. Druga solucija jest sila.

  2. Reintegracija po svaku cenu, pa kako i Putin reče nedavno po cenu nestanka… samo jasno izneti takav stav i čekati priliku. Po mom mišljenju će se ta prilika relativno brzo (godinu/dve) prikazati, pitanje je samo veliko da li ćemo biti spremni kao narod ili ne.

  3. Sanjati je bezplatno cenim akademica ali kasno derzava Kosova je zavershena stvar nazad nema ali sila moze svashta .

  4. @Vuko, ne moze republika u republici.Prvo, srbija treba da se formira kao federacija citavog niza republika, npr. Republika Vojvodina, Republika Sandzak, Republika Timocka Krajina, Republika Presevska dolina, pa tek onda ponudi Kosovu ulazak u takvu “Federaciju”. Do tada – dovidjenja!

  5. On govori kao, Andric,Cubrilovic i svi drugi radikalizirani Srbi kad se govori o Kosovu i Albancima!
    To nije Pravedno i Demokratski! Mi svi znamo da u Srbiju 50% misle zlo Kosovu i Albancima! Dok se ovaj Fobizam ne izresava od tih Srpskih radikalaca sto sam gore spomenuo nece biti nikad mira izmedju Albanskog i Srpskog Naroda!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here