Bivši teniser Boris Beker smatra da je Novak Đoković favorit u finalu Australijan Opena, iako je Danil Medvedev u odličnoj formi.

Srbin i Rus boriće se u nedelju za titulu u Melburnu. Đoković će u devetom finalu pokušati da osvoji deveti trofej. Medevedev će nastojati da osvoji svoj prvi Slem.

Beker je u izjavi za Eurosport istakao da Medvedev nije lak protivnik, naročito jer je vezao niz pobeda.

– Da ste pitali Novaka sa kime bi radije igrao u finalu, verovatno bi se odlučio za Cicipasa. Medvedev igra nepredvidivo i ima neverovatnih 20 pobeda u nizu. U odličnoj je formi Danil, ali igraće protiv osmostrukog šampiona – istakao je Beker i dodao:

– Australijan Open je Novakov omiljeni turnir. Osvojio je trofej osam puta i to sigurno utiče na njegove protivnike. Po mom mišljenju, Đoković je favorit, ali Medvedev je najteži protivnik kojeg je mogao da dobije u finalu. Mladi Rus može da pobedi. Novak je osvojio osam titula u Australiji, ima 17 Gren slem titula. Ali biće teško protiv Danila.

Đoković i Medvedev do sada su igrali sedam puta, a najbolji teniser sveta vodi sa 4:3. Poslednji duel pripao je Rusu, koji je slavio na Završnom mastersu u Londonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here