EPA/Made Nagi
Novak i Boris na treningu

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, još jednom se osvrnuo na deportovanje Nova Đokovića iz Australije. 

Najbolji teniser sveta nije mogao da brani titulu u Melburnu, a Beker ističe da u celoj situaciji ne postoji pobednik.

– Imao sam osećaj da ovo može da se dogodi, znate… Svaka Vlada je veća od pojedinca i bio sam prilično iznenađen kada mu je sud u prvom navratu presudio u njegovu korist. Očigledno, Vlada ima poslednju reč. Ne smatram da u ovome postoji pobednik. Novak je očigledno platio svoju cenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija nisu izgledali dobro i zaista mi je žao to da kažem zato što je Australija važila za dobrog domaćina. Malo sam zbunjen šta se desilo, ali striktna politika vakcinacije je napravila razliku – rekao je Beker.

Beker dodaje da Novaku sigurno nije lako.

– Ne znam kako mu je u dubini duše, rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije da se istakne, ali sigurno da je sve veliki udarac za njega. Australijan open mu je omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, jurio je 21. grend slem titulu, a ta prilika mu je oduzeta i smatram da je frustriran zbog svega što se desilo.

Nemac je istakao da bi vakcinacija olakšala Novaku učešće na narednim turnirima.

– To je ključno pitanje, život bi mu sigurno bio lakši. On je najpoznatija osoba koja nije vakcinisana, sigurno i da Rolan Garos i Vimbldon prate čitavu situaciju. Videćemo, nadam se neće biti nekog novog virusa, ali restrikcije će biti tu i u maju, pa i u junu. Videćemo šta će Novak učiniti, naravno da bi najlakša situacija za njega bila da se vakciniše – zaključio je Beker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here