Teniska legenda i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, govorio je za Eurosport uoči polufinala Rolan Garosa, gde je rangirao tenisere koji su ostali u žrebu.

On je istakao da je za njega Rafael Nadal broj 1, dok je Novaka Đokovića stavio na drugo mesto. Cicipas je treći, a Švarcmana je stavio na četvrto mesto.

Tako je Beker imao samo reči hvale za Nadala:

– Za mene je broj jedan očigledno Rafael Nadal. Ali, to je bilo jasno i pre turnira, uvek je bio favorit. Osvojio je 12 puta, odigrao 100 mečeva na Rolan Garosu i pobedio 98 puta. Nezamisliva statistika. Pokazao je na turniru da je u blistavoj formi, a četvrtfinale protiv Janika Sinera je to potvrdilo – rekao je Beker za Eurosport.

 

Zanimljivo, Novaka, kao svog nekadašnjeg igrača, kojeg je trenirao nije svrstao kao najvećeg favorita.

– Fascinantno je kako se takmičio ove godine. Pobedio je u svim mečevima, osim zbog diskvalifikacije u Njujorku. Pitanje je, koliko se dobro oporavlja od iscrpljujućeg četvrtfinala protiv Karenja Buste? Bole ga rame, leđa, lakat. Mislim da mu je i psiha napukla. Ipak, verujem da svoje iskustvo može da iskoristi u Gren slem polufinalu.

U duelu Novaka i Cicipasa, prednost je dao Đokoviću.

– Mladi Grk fascinira svojim raznolikim stilom igre. Jedan je od najboljih među mladim divljim igračima. Ne samo da pokazuje apsolutno svetsku klasu na šljaci, već se generalno neverovatno popravio poslednjih meseci. Ali on igra protiv drugog favorita turnira za mene, Novaka Đokovića. To bi mogao biti triler. Ne bih se iznenadio zbog meča od pet setova.

Kada je reč o “autsajderu”, beker smatra da Dijego Švarcman ne može da ugrozi Nadala.

– Za mene je četvrti na listi Dijego Švarcman. Divno je igrao Argentinac, posebno protiv Dominika Tima, to je bio najbolji meč na turniru do sada. Ali potrošio je mnogo snage igrajući preko pet sati. Sada je ide na megdan Rafaelu Nadalu, kojeg očigledno vidim kao favorita u ovom duelu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here