EPA/Neill Hall
Boris Beker

Boris Beker, bivši broj jedan svetskog tenisa, suočava se sa novim problemima u britanskom zatvoru HMP Hanterkomb.

Nemac je osuđen na dve i po godine zatvora zbog dugovanja od 2,5 miliona funti i odbijanja da preda osvojene trofeje kako bi se dugovanja naplatila.

Sada ima novi problem jer je nedavno dobio poziciju asistenta u učinici, gde zatvorenike podučava teoriji sporta, dijeti i zdravom životu. Mnogim njegovim kolegama u zatvoru je to zasmetalo, jer smatraju da je privilegovan i da ne vide čime je to zaslužio s obzirom na to da kaznu izdržava tek nekoliko nedelja.

Porodice pojedinih zatvorenika su pisale čelnicima zatvora protestna pisma i zatražile da se Bekeru oduzme takva privilegija. Izvori iz zatvora tvrde kako je normalno trebalo da prođe nekoliko godina pre nego što bi neko dobio tu poziciju.

S druge strane, Boris i dalje ne može da koristi zatvorsku teretanu jer još nema povlašćen zatvorski status. Ono što je izvesno je da je Bekeru bilo dozvoljeno da gleda mečeve sa Vimbldona i kako njegov bivši učenik, Novak Đoković, po sedmi put osvaja krunu na najprestižnijem teniskom turniru.

Veruje se da bi Beker mogao da bude deportovan u Nemačku do novembra, gde se nada da bi mogao i da bude pušten, s obzirom na nešto mekše zakone koji su na snazi u njegovoj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here