EPA/ARMANDO BABANI
Boris Beker

Legendarnom nemačkom teniseru Borisu Bekeru počelo je u Londonu suđenje zbog prevare zbog čega mu preti do sedam godina zatvora.

U više od 20 tačaka optužnice britansko pravosuđe tereti Bekera da je u stečajnom postupku pokušao da sakrije novac i druge dragocenosti, uključujući i teniske trofeje, kao i da je prikrio posed nekretnina.

Navodno je bivšoj supruzi Barbari i kćerki predao novac i druge predmete, kao i da je prikrio posed imovine. Navodno je sakrio i dionice u jednoj od kompanija.

Trostruki pobednik Vimbldona odbacuje sve optužbe. Na prvom ročištu se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri nedelje i teoretski Bekeru preti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

– U osnovi sam pozitivna osoba i uvek verujem u dobro. Verujem i u britansku pravdu – rekao je Beker i dodao da će pokušati da dokaže nevinost.

Sud u Minhenu je 2002. osudio Bekera na dve godine uslovne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 evra zbog utaje poreza od oko 1,7 miliona evra.

Beker je proglasio bankrot pre pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procenjeni na oko 50 miliona funti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here