Beko stabilno, rizik još postoji

0

Stanje srpskog biznismena stabilno, ali i dalje kritično: Milan Beko
 

Na Beka je pucano u petak uveče oko 17 sati u klasičnoj sačekuši, ispred njegove kuće na Dedinju, nakon čega je operisan u Urgentnom centru.

 

Premijer Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović uvereni su da će osobe koje su pokušale atentat na biznismena Milana Beka biti brzo uhapšene.

 

Njegovo stanje je jutros stabilnije u odnosu na proteklu noć, a zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, saopštio je KCS.

 

Ranjen Milan Beko!

 

Inače, policija je pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde su dve osobe sinoć pokušale da ubiju Beka, a premijer i ministar unutrašnjih poslova izjavili su da napadači nisu profesionalci.

 

"Ovde nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva ili nešto slično. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde", poručio je ranije danas premijer Vučić.


 

"Beka nije upucao profesionalac"

 

Da su napadači bili profesionalci, lekari ne bi ni bili u prilici da spašavaju život Milana Beka, smatra ministar policije.

 

Jedan napadač koji je pucao u Milana Beka pucao je sa udaljenosti od ne više od jednog metra. Sa udaljenosti od metra, od četiri hica on je dva promašio, a sa dva pogodio gospodina Beka, što je bila velika sreća po njega, jer nije nijedan vitalni organ pogodio", kazao je ministar Stefanović.

 

Dokazi o amaterizmu atentatora tu se, po oceni policije, ne završavaju.

"Pronašli smo sve četiri čaure i čak i jedno zrno. Obično profesionalci imaju određene uređaje i nose pomagala koja obezbeđuju da čaure padnu u određenu kesu ili da ta čaura ne bude pronađena. Nisu imali zaštitu za lice, već samo kapuljače, čak je jednom od njih kapuljača spala sa glave tako da imamo i svedoke koji su mogli da ih vide", preneo je ministar Stefanović.

 

"Na Beka pucale dve osobe"

 

Stefanović je saopštio da policija radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva Milana Beka, ali nije želeo da otkriva detalje.

 

Kako javlja izveštač B92 sa lica mesta, danas niko od rodbine i prijatelja nije dolazio u posetu Milanu Beku, ali je nešto pre 20 sati u Klinički centar došao bivši predsednik države Boris Tadić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here