MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Ben je postigao čak 80 golova u crveno-belom dresu, može da prestigne i Mihajla Pjanovića.

El Fardu Ben bio je strelac u pobedi Crvene zvezde nad kragujevačkim Radničkim (4:1) i time doprineo novom trijumfu, ali i pisanju klupske istorije.

To je bio čak 80. pogodak krilnog napadača u crveno-belom dresu i popeo se na 10. mesto najefikasnijih igrača Zvezde u istoriji.

Ben je bio važna karika u svim evropskim pohodima, kako u Ligi šampiona, tako i u Ligi Evrope. Na stadion ”Rajko Mitić” stigao je početkom 2018. godine i do sada je odigrao 172 utakmice uz pomenutih 80 golova.

Pogotkom protiv Radničkog 1923 dospeo je u odabrano društvo neprikosnovenih legendi. Najbolji strelac u istoriji Crvene zvezde je Bora Kostić sa 230 golova, a prvi iza njega su Dragan Džajić (155), Dušan Savić (149), Zoran Filipović (138) i Kosta Tomašević (137).

Od šestog do devetog mesta su Vojin Lazarević (134), Darko Pančev (116), Rajko Mitić (109) i Mihajlo Pjanović (92). S obzirom na formu i efikasnost, Ben bi mogao da prestigne čuvenog centarfora koji je na 12 golova više.

Zvezdaši posebno pamte Benove golove protiv Salcburga u plej-ofu za Ligu šampiona, odnosno u grupnoj fazi protiv Napolija iste sezone. U Ligi Evrope je zatresao mrežu Slovana iz Libereca, Milana i Rendžersa. Ukupno je bio strelac u 15 navrata kada su u pitanju kvalifikacije i grupna faza evropskih takmičenjima.

Čak 61 gol je postigao u nacionalnom prvenstvu, a u 160. večitom derbiju je bio precizan sa bele tačke u pobedi od 2:1. Kada je u pitanju Kup Srbije, Ben je uspeo da se upiše u strelce četiri puta.

Ujedno, Ben je i najbolji strani strelac u istoriji Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here