EPA/Antonio Cotrim

Aktuelni fudbaler Benfike Andrija Živković ove sezone odigrao je svega 62 minuta, i to, u Kupu Portugalije, pa zbog njegove forme i igara klub želi da raskine saradnju sa njim, što nije ni malo lako. 

Glavni razlog je prema pisanju portugalskih medija u tome što su Andrija Živković i njegov otac, posle “neslavnog” napuštanja Partizana (zbog kojeg crno-beli i danas plaćaju milionske penale), potpisali petogodišnji ugovor sa Benfikom po kojem igraču plata progresivno raste iz godine u godinu, da bi najveća bila u poslednjoj, kada je predviđeno da iznosi 4.9 miliona evra.

Sa druge strane, kako prenosi A Bola, Benfika je bila spremna da pusti Živkovića u Olimpijakos bez obeštećenja, čak je nudila i 3.5 miliona evra samo da ode iz kluba, ali do transfera ponovo nije došlo.

Trener tima Bruno Lage jasno stavio do znanja da mu neće pružiti priliku da igra, ali Živković nije želeo da napusti klub. Ova odluka iznervirala je dodatno Portugalce, jer se slična situacija ponovila i 6 meseci ranije, kada je takođe odbijena ponuda, tada od Monaka.

 Živković je mogao da ode negde drugde i da bude srećniji, ali nije se to dogodilo ponovo. Na nama je da nastavimo da radimo ono što smo uvek radili, da tretiramo igrača s poštovanjem i da on trenira s timom. Tako će biti do kraja sezone – rekao je trener Benfike.

Podsetimo i da je Jovica Živković, prema pisanju portugalskih medija, odmah posle transfera dobio na ruke 6 miliona evra za transfer svog sina, koga i zastupa preko agencije “Zile Football Management”, osnovane na Kipru, čiji je jedini klijent upravo Andrija Žiković.

Tada je stavljena i klauzula da pri odlasku iz kluba Jovica inkasira dodatnih 3 miliona evra za svog sina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here